Boerenkaas

Puurder dan Boerenkaas kan kaas niet zijn. Aan de basis van natuurzuivere Boerenkaas ligt onbehandelde melk. De melk wordt binnen 24 uur verwerkt tot Boerenkaas, volgens een wijze zoals die al eeuwen toegepast wordt.

Het bereiden van de kaas gebeurt voor een groot deel met de hand. Hierbij moet op alles gelet worden. En dat begint al bij het voer van de koeien, dat van invloed is op de kwaliteit van de melk. Gevoel voor kaasmaken en hygiënisch werken zijn andere noodzakelijke aspecten om te komen tot het ultieme einddoel: een overheerlijke Boerenkaas!

Iedere boer legt zijn eigen ervaring en toewijding in het maken van kaas. Daarom zijn alle kazen uniek. Er zijn geen twee hetzelfde van smaak. Immers, iedereen heeft een ander receptuur en bereidingswijze. Dát maakt Boerenkaas zo bijzonder.

Wij hebben de naam van de boerin die de kaas maakt aan onze kazen gegeven om het nog persoonlijker te maken.

*Aartje van der Bas (Overjarige Boeren)

*Els Beukenboom (Oud Belegen Boeren)

*Marjan Koppers (Jong Belegen Boeren)

*Ada van der Vlies (Jonge Boeren)

* Bets Smith (Extra Belegen Boeren)

* Marjan Anker (Extra Belegen Boeren met komijn)